Abrikosai – kilę iš Kinijos, vidutinio dydžio medis, vaisiai geltonai raudonai, mėsingi, ovalūs su švelnia tarsi pūkelis odele. Šie vaisiai – tai kalcio, magnio, natrio, geležies, fosforo šaltinis, tačiau bene daugiausia juose yra kalio.
Abrikosai labiausiai paplitę Pietų Europoje (Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje).
Dydis | MM | Vnt. 1kg. |
3 | 35-38 | |
4 | 38-41 | 33 |
5 | 41-44 | 24 |
6 | 44-47 | 20 |
7 | 47-50 | 17 |
8 | 50-53 | 15 |
9 | 53-57 | 12 |
10 | 57-60 | 10 |
11 | 60-63 | 8 |
12 | 63-67 | 7 |
Sezoniškumas
Jan | Feb | Mar | Apr | May | Jun | Jul | Aug | Sep | Oct | Nov | Dec | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Apricots, TR | ||||||||||||
Apricots, IT | ||||||||||||
Apricots, ES | ||||||||||||
Apricots, GR |